Kleding binnenbrengen

Je kan bij Bont en Blauw tweedehandskleding -en schoenen binnenbrengen die wij met veel zorg en plezier in consignatie voor jou verkopen. Dit houdt in dat de kledingstukken jouw eigendom blijven totdat ze verkocht zijn. Wij verrichten alle verkoophandelingen voor jou. Jij hoeft zelf niets te doen.

Klinkt interessant? Lees dan nog even onderstaande info door en kom langs met je spulletjes tijdens de openingsuren.

 

Voorwaarden

 • De kleding mag geen enkel vlekje of gaatje vertonen en moet echt in zeer goede staat zijn. Ze mag dus niet pluizen of afgewassen zijn. Ook kledingstukken waarvan onderdelen ontbreken (zoals een touwtje, lint of knoopje) worden niet aangenomen.
 • De kleding moet recent zijn (dat wil zeggen niet ouder dan 4 jaar).
 • Onze voorkeur gaat uit naar kleurrijke kwaliteitsmerken zoals onder andere Filou and Friends, Fred&Ginger, Lily Balou, Baba, Someone, 4FunkyFlavours, CKS, Bellerose, American Outfitters, Stones and Bones, Name It, Imps & Elfs, Froy&Dind, Scotch and Soda, Lil'Atelier, Mini Rebels, Like Flo, Molo, Name it, Petit Louie, Tumbe 'n Dry, Tiny Cottons, Bobo Choses, Maan, Morley en andere vergelijkbare merken.
 • Andere merken zoals Zara of JBC zijn ook toegestaan als ze binnengebracht worden in combinatie met nog enkele andere kwaliteitsvollere kledingstukken. De selectie voor deze kleding is strenger: ze moet er nog nieuw uitzien.
 • Kleding van ketens zoals Zeeman, Wibra, Primark, Kiabi, C&A, WE, H&M, HEMA en soortgelijke minder kwaliteitsvolle merken worden niet aangenomen.
 • Geen basic stuks zoals effen leggings, rompers, T-shirts, ondergoed.
 • Het voornaamste is dat de kleding binnen de stijl van Bont en Blauw past dus bij twijfel kom je best eerst eens een kijkje nemen in onze winkel.
 • We nemen enkel kinderkleding- en schoenen aan van 0 tot 16 jaar.
 • De kleding die je binnenbrengt moet gewassen en gestreken zijn.
 • Houd rekening met de seizoenen: 

  van mei tem november breng je herfst/winterkleding binnen

  van december tem april breng je lente/zomerkleding binnen.


 

Niet verkochte kleding

Mocht je kleding aan het einde van de afgesproken termijn niet verkocht zijn, dan kan je deze uiteraard weer komen ophalen. De deadline hiervoor staat vermeld op het afgiftebewijs dat je meekrijgt bij het binnenbrengen. Kleding die niet opgehaald is binnen de maand na het verstrijken van de deadline, wordt eigendom van de winkel en wordt gedoneerd aan het goede doel ('t Winkeltje van OCMW Kalmthout).

 

Betaling

Voor elk kledingstuk dat verkocht is, ontvang je 30 procent van de verkoopprijs via overschrijving op uw rekening OF een waardebon voor Bont en Blauw ter waarde van 40% van de verkoopopbrengst. Nadat je termijn verstreken is, krijg je via mail een overzicht van je verkochte kleding toegestuurd en worden de stuks uitbetaald.

  

Zonder afspraak

Je hoeft vooraf geen afspraak te maken. Je komt gewoon met de kleding/schoenen die je wil binnenbrengen langs tijdens de openingsuren. We vragen om thuis een goede selectie te maken en max. 30-50 stuks mee te brengen per klant. We maken dan een selectie van de kledij die we graag voor jou verkopen. Aan de hand van een persoonlijk klantnummer registreren we jouw ingeleverde en verkochte kleding. 

Algemene voorwaarden

 • Items blijven tot de afgesproken datum in de winkel beschikbaar. Deze datum staat vermeld op de klantenfiche die u meekrijgt bij het binnenbrengen van je items.
 • De prijsbepaling laat u over aan de winkel, nadien kan hierover geen discussie bestaan.
 • De verkoop verloopt onder de vorm van consignatie, u ontvangt 30% van de verkoopsom van de verkochte items via overschrijving op uw rekening of een waardebon voor Bont en Blauw ter waarde van 40% van de verkoopopbrengst.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal, brand, verlies, beschadiging of dergelijken aan uw goederen. Hiervoor kan u niet worden vergoed.
 • Indien kledij niet wordt opgehaald binnen de verzochte datum, wordt deze eigendom van de winkel en kan de winkel beslissen over een eventuele verdere bestemming. De verzochte datum dient door de klant zelf te worden bewaakt. De winkel is niet verplicht om te verwittigen wanneer de verzochte datum nadert. 
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor het foutief opgeven van gegevens; zoals mailadressen, betaalgegevens enzovoort.  
 • Items mogen deelnemen aan de solden en/of kortingen. De beslissing hieromtrent laat u over aan de winkel.              
 • Wanneer u items binnenbrengt bij Bont en Blauw gaat u akkoord met deze voorwaarden.